5x doen op Maui, Hawaii

5x doen op Maui, Hawaii

Genesteld tussen blauwgroen blauwe wateren ligt het prachtige eiland Maui, Hawaii. Als jij het type reiziger bent dat graag meer tijd doorbrengt met leuke dingen en een onbezorgde vakantie, dan is Maui de plek voor jou. Dit op een na grootste eiland van Hawaï heeft geweldig eten, boerenmarkten, natuur, winkels en als de oceaan je ding is, zijn de verhuur aan het strand van Maui enkele van de beste ter wereld.

Maui is het op een na grootste eiland van de Hawaiiaanse eilanden en het 17e grootste eiland van de Verenigde Staten. Het heeft een divers landschap, geologie en topografie waardoor het moeilijk is voor gasten om hun interesse in de schoonheid te verliezen. Als je eenmaal op het eiland bent, wordt alles gemakkelijk en de lokale bevolking heeft een vriendelijke en gastvrije charme voor bezoekers.

Als u op zoek bent naar uw volgende geweldige vakantiebestemming, zijn hier vijf geweldige dingen die u op Maui kunt doen:

Breng de dag door op het strand

Voor die bezoekers die misschien een lange vlucht moeten maken om naar Maui te komen, is de eerste dag of twee op het strand een geweldige manier om te ontspannen en eventuele jetlag te overwinnen. Maui heeft een aantal van de beste stranden ter wereld en voor bijna een dag zonder kosten kun je erop rondhangen wat je maar wilt. Voeg een snorkel toe en je opent een prachtige onderwaterwereld om te verkennen. Concurrentie drijft snorkelverhuur op sommige plaatsen tot $ 1,50 per dag. Als je liever je eigen set hebt, zodat je zo vaak kunt gaan als je wilt en hoe lang je wilt, voor ongeveer $ 20 kun je je eigen snorkelset kopen. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je een droge snorkel hebt, zodat als je naar beneden duikt om iets beter te zien, er geen water in je snorkel komt. Een paar favoriete plekken om te snorkelen zijn Black Rock in Kaahapali Beach, Ulua Beach, Honolulu Bay, Ho'ikipa Beach Park en Kama'ole Beach Parks. Onthoud altijd dat, ook al zien die kleuren er zo mooi uit, ze nooit aanraakt of erop gaat staan. Het duurt niet alleen honderden jaren voordat koraal teruggroeit, maar je kunt ook ernstige snijwonden maken van koraal dat heel gemakkelijk geïnfecteerd raakt.

Huur een geweldige accommodatie

Als u op zoek bent naar een plek om het een beetje te beleven, is Maui de plek om het te doen. Maui heeft een aantal fantastische verhuurmogelijkheden direct aan het strand die zo mooi zijn dat je misschien nooit de behoefte voelt om je plaats te verlaten (en dat is oké!) Reizigers beseffen nu de voordelen van het huren van een hele unit of privévilla in plaats van het traditionele hotel boeking optie. Op deze manier kunt u nog steeds genieten van alle gemakken van thuis en toch wat extra luxe luxe hebben om u eraan te herinneren dat u inderdaad op vakantie bent. Als u met een groep vrienden of als gezin reist, kunnen de kosten voor het splitsen van een plaats verrassend redelijk zijn. En het beste is dat je ervoor kunt kiezen om direct aan het strand te zijn en die dromerige zonsopgangen en zonsondergangen te bekijken vanuit het comfort van je eigen pad.

Ga naar de 'Swap Meet'

Beroemd over het hele eiland, de Maui Swap Meet is een evenement dat je niet mag missen. Met een toegangsprijs van $ 0,50 cent inclusief onbeperkte terugkeer en gratis parkeren is dit een van de beste deals op het eiland. Meer dan 200 verkopers komen hun verse producten, fruit, zelfgemaakte zeep, schaafijs, kunstnijverheid en zo ongeveer alles daartussenin verkopen. Afdingen wordt hier nog steeds geaccepteerd, maar om je kansen te vergroten, probeer je naar de verkopers te gaan die verder weg zijn van de ingang. Door je eigen tassen mee te nemen, een grote waterfles bij je te hebben en kleine contante rekeningen bij de hand te hebben, kun je net als de lokale bevolking passen. Er is elke dag ergens op het eiland een boerenmarkt, dus als je de echte Swap Meet niet kunt halen, moet er nog steeds iets bij jou in de buurt gebeuren.

Zoek naar walvissen

Maui staat wereldwijd hoog aangeschreven als een uitstekende locatie om bultruggen te spotten. De piekuren voor het spotten van walvissen zijn over het algemeen van ongeveer januari tot half maart. Elk jaar migreren bultruggen vanuit Alaska naar het Au'au-kanaal in West Maui om hun jongen te kweken en te verzorgen. Bezoekers kunnen vaak walvissen zien vanaf de kust bij Papawai Scenic Lookout tussen Ma'alaea en Lahaina. In het hoogseizoen kan deze parkeerplaats snel vol raken. Dus onthoud dat jullie er allemaal op vakantie zijn om een ​​leuke tijd te hebben en een hoffelijke bezoeker te zijn en de weg niet te blokkeren. Ook als u liever een boottocht maakt, zijn er tal van mogelijkheden.

Zoek een happy hour!

Rond het eiland is Happy Hour een happening op Maui. Veel restaurants en bars hebben geweldige happy hour-deals en u als bezoeker kunt serieus geld besparen. Veel plaatsen bieden ook een soort van special aan of plaatsen een selectie van hun voorgerechten met 50% korting. Met €5 huiswijnen, €3 putten en €3 taps, is Three Bars Grill in Kihli een geweldige plek om te proberen in de stad. Monkeypod Kitchen in Wailea heeft een van de grotere selecties van brouwerijen op het eiland met 36 om uit te kiezen. Als je daar toch heen gaat, probeer dan zeker de knoflooktruffelfrietjes voor slechts  €5 en combineer het met Maui Brewing Company Big Swell India Pale Ale.
5x doen op Maui, Hawaii

Genesteld tussen blauwgroen blauwe wateren ligt het prachtige eiland Maui, Hawaii. Als jij het type reiziger bent dat graag meer tijd doorbrengt met leuke dingen en een onbezorgde vakantie, dan is Maui de plek voor jou.

Lees meer