Bestemmingen die jij wil ontdekken met een single reis!

Bestemmingen die jij wil ontdekken met een single reis!

Alleen op vakantie samen met anderen? Dat is mogelijk tijdens een gezellige groepsreis! Bij een single reis ga je samen op pad met leeftijdsgenoten die grotendeels ook solo reizen. Hierdoor combineer je reizen met het leren kennen van nieuwe mensen. Een hele mooie combinatie! Je aansluiten bij een reis in groepsverband is mogelijk op veel populaire bestemmingen. Of je nou samen met een gezellige reisgroep op pad wilt binnen Europa, een verre rondreis wilt maken of wilt roadtrippen door Amerika, voor iedereen zijn er mogelijkheden. We geven je leuke suggesties voor 7 bestemmingen die je kunt ontdekken tijdens een single reis met Simi Reizen, samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar.

Rondreizen op Bali

Bali is een hele populaire bestemming voor jongerenreizen. Deze avontuurlijke bestemming is een ervaring op zich. Vlieg door de lucht op een Bali swing, bezoek de leukste clubs in de bruisende steden, geniet van de prachtige uitzichten, loop door de mooiste tempels en kom bij van je avonturen op een van de heerlijke zandstranden. Het leuke van een reis met leeftijdsgenoten naar Bali is dat er voldoende excursies inbegrepen zijn bij je reissom. Zo weet je goed waar je aan toe bent én je onderneemt de activiteiten echt samen met je reisgroep. Reis af naar het eiland van de eeuwige zomer!

Actieve vakantie in Frankrijk

Frankrijk is een populaire reisbestemming onder alle leeftijden, ook onder jongeren! Hoewel je in Frankrijk voor iedereen wel wat leuks kunt vinden, is deze bestemming echt een aanrader als je een keer een écht actieve reis met soloreizigers wilt uitproberen. Frankrijk biedt namelijk talloze outdoormogelijkheden in de Franse Alpen. Bij outdoor kun je denken aan activiteiten als raften, canyoning en kanoën. Daarnaast geniet je van een heerlijk zonnetje en is met de Franse croissantjes natuurlijk ook niets mis! Samen met je reisgroep ga je het avontuur aan tijdens een echte outdoorvakantie!

Costa Rica ontdekken

Costa Rica is er voor de reiziger die op zoek is naar avontuur, hoopt bijzondere dieren te spotten en open staat voor een leuke culturele ervaring! In Costa Rica kun je prachtige stranden, unieke regenwouden, imposante vulkanen en een enorme diversiteit aan diersoorten vinden. Samen met leeftijdsgenoten ga je voor een lekker actieve Costa Rica vakantie, met hier en daar natuurlijk ook wat rustmomenten. In iets langer dan twee weken tijd ontdek je wat het land allemaal te bieden heeft. Daarnaast kun je diverse leuke dingen van je bucket list afstrepen, zoals een canopy tour, hiken bij een vulkaan en raften!

Strand en activiteiten in Kroatië

Genieten van lekker weer, heerlijke terrasjes en gezelligheid kan op z’n best in Kroatië! In dit vakantieland kun je rondreizen (ook per boot!), maar ook kiezen voor een combinatie van leuke groepsactiviteiten en strandbezoekjes. Zeker als je verblijft op een camping of in een appartement vlakbij het strand weet je zeker dat je voor een hele relaxte vakantie gaat! Als je graag wilt uitgaan kunnen we je de stad Split aanbevelen! Kroatië heeft een lekkere vibe en je kunt hier uitstekend een tijdje verblijven met leeftijdsgenoten! Activiteiten die je in Kroatië kunt ondernemen zijn bijvoorbeeld kajakken, eilandhoppen per boot en lekker feesten.

Rondreizen door Sri Lanka

Nog een leuke verre reisbestemming voor een single vakantie is Sri Lanka. Dit land heeft je veel te bieden: van een rijke cultuur en geschiedenis, tot aan tempels, oude steden, lekkere stranden en nationale parken. Als je een lekker gevarieerde reis wilt, dan raden we je zeker ook Sri Lanka als vakantiebestemming aan. Ook kun je in Sri Lanka heel goed genieten van outdooractiviteiten. Tijdens een reis met jongeren wordt dit goed gecombineerd. Absolute must-do’s in Sri Lanka zijn een treinrit door de theeplantages, een bezoek aan het Nederlandse fort in Galle en een wildlife safari in Yala National Park.

Wandelvakantie in Ierland

Ook wandelreizen zijn mogelijk met reizen in groepsverband. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet achter mensen aanslentert die wat meer op leeftijd zijn, dan ben je bij reis voor jongeren aan het goede adres. Zodoende weet je zeker dat je reist met leeftijdsgenoten die ook houden van wandelen. Een ideale reisbestemming voor een wandelvakantie is Ierland. Dat komt met name omdat je het wandelen op schitterende plekken uitstekend kunt combineren met het bezoeken van highlights, leuke steden en je dag kunt afsluiten in een Ierse pub. Ierland is een fantastisch vakantieland (waar het absoluut ook niet elke dag regent). Trek de wandelschoenen maar aan!

Roadtrippen in de VS

De Verenigde Staten ontdekken kun je het beste doen middels een road trip. Lekker in de auto stappen, de muziek aanzetten en gaan. De populairste gebieden zijn de staat Californië en het rondje door Utah, Arizona, Californië en Nevada langs de nationale parken. Twee gebieden, gelegen aan de west-kust, die zich uitstekend lenen voor een road trip met leeftijdsgenoten. De route is al uitgestippeld, maar je kunt zelf beslissen met je reisgenoten welke route jullie rijden naar de volgende accommodatie en waar je onderweg gaat stoppen. Dit maakt het een flexibele road trip, maar mét leeftijdsgenoten! Amerika ontdekken hoeft zeker niet in je eentje!

Mee met een single reis

Het leukste aan een reis met solo reizigers is dat je aansluiting hebt bij je reisgroep doordat jullie in dezelfde levensfase zitten. Je hebt de bestemming al als gemeenschappelijke interesse. Tijdens dit soort vakanties met leeftijdsgenoten ontstaan vaak mooie vriendschappen. Daarnaast weet je goed waar je aan toe bent qua kosten en programma en heeft de reisorganisatie al de mooiste plekken en avonturen voor je uitgezocht, die ideaal zijn te ondernemen in groepsverband. Probeer het dus vooral eens uit!