De 5 mooiste landen in Europa voor een actieve vakantie

De 5 mooiste landen in Europa voor een actieve vakantie

Zwitserland

Wanneer de meeste mensen aan Zwitserland denken, denken ze aan twee dingen: chocolade en alpenlandschappen. En met reden - deze twee dingen behoren tot de beste dingen van Zwitserland. Van het bergachtige zuidwesten tot het noordwesten van het meer, het land kent een ongelooflijke verscheidenheid aan landschappen. Dit maakt het een perfecte bestemming voor actieve vakanties. Het is ook een ongelooflijk mooi land. Als u graag wandelt of gewoon door de bossen loopt, vindt u in Zwitserland genoeg plaatsen waar u kunt worden omringd door enkele van de mooiste landschappen van Europa. In het zuiden vindt u de Zwitserse Alpen. Zij zijn een van de meest iconische bergen ter wereld en een paradijs voor wandelaars. U kunt hier ook klimmen, skiën en vele andere activiteiten ondernemen. Het Juragebergte in het zuidoosten herbergt ook prachtige meren en bossen. Als u op zoek bent naar een meer ontspannen activiteit, kunt u ook op een van de meren varen met een raderstoom- of zeilboot.

Frankrijk

Mensen associëren Frankrijk vaak met romantiek en elegantie, maar ze realiseren zich misschien niet dat het ook een van de mooiste landen van Europa is. Naast de verbazingwekkende landschappen is Frankrijk ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan interessante culturen en keukens. Er zijn veel mooie plekken in Frankrijk om van buitenactiviteiten te genieten. Een van de populairste bestemmingen is de Loire-vallei. De Loire-vallei is gevuld met prachtige wijngaarden, kastelen en tuinen. In de winter vindt in de vallei het Loire-winterfestival plaats. Het festival biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder wintersporten, kunsttentoonstellingen en meer. De Alpen zijn ook een zeer populaire plek om te gaan skiën, wandelen of andere buitenactiviteiten te doen. Er zijn ook verschillende plaatsen langs de Middellandse Zee die zeer geschikt zijn voor een actieve vakantie. De Côte d'Azur is waarschijnlijk de bekendste. Prachtig blauw water, zandstranden en een bruisende culturele scene maken deze bestemming perfect voor actieve vakanties. Hetzelfde geldt voor het gebied rond de Franse Rivièra. U kunt er ook duiken en snorkelen. Als u van snowboarden houdt, kunt u ook de Franse Alpen bezoeken. In de buurt van de Côte d'Azur ligt het nationaal park Mercantour. Ideaal voor een meerdaagse Mercantour huttentocht of meerdere dagtr

Albanië

Albanië is het minst bezochte land van het hele continent. En met reden - het land is voor veel reizigers afgesloten vanwege de politieke conflicten in de regio. Maar nu is de tijd gekomen om een van Europa's minst verkende landen te ontdekken. De bergen in Albanië zijn prachtig en vormen de perfecte achtergrond voor veel verschillende activiteiten. U kunt dus wandelen in Albanië, maar ook klimmen, skiën of raften. Veel van deze activiteiten zijn behoorlijk uitdagend. Het land heeft ook een kustgebied met veel mooie stranden. U kunt er heerlijk zwemmen, zonnen of andere watersporten beoefenen. Albanië heeft ook veel prachtige meren. Vele daarvan lenen zich uitstekend voor duiken en andere watersporten. U kunt ook heerlijk ontspannen aan de oevers van de meren en genieten van het prachtige uitzicht.

Italië

Italië is een klassieke toeristische bestemming, maar het is ook een van de mooiste landen van Europa. Naast de geweldige steden herbergt Italië ook vele prachtige landschappen. U kunt in dit land prachtige stranden, meren en bergen verkennen tijdens uw volgende actieve vakantie. Er zijn een paar verschillende plaatsen langs de Italiaanse kust die een bezoek waard zijn voor wie van watersport houdt. U kunt gaan duiken en snorkelen in plaatsen als de Toscaanse Archipel of de Baai der Dichters. U kunt in deze gebieden ook heerlijk zwemmen, zonnen en andere wateractiviteiten ondernemen. Ook de Italiaanse meren zijn een bezoek waard. Vele daarvan zijn absoluut schitterend. Op deze meren kunt u zeilen, roeien of kanoën. In sommige meren kunt u ook zwemmen of zonnebaden.

Spanje

Spanje is een andere klassieke toeristische bestemming, maar het is ook een van de mooiste landen van Europa. Er zijn veel plaatsen in Spanje die perfect zijn voor actieve vakanties. U kunt wandelen in de Pyreneeën, duiken en snorkelen op de Balearen, zeilen op de Rio de la Plata of kajakken op een van de vele rivieren in het land. Er zijn veel mooie stranden in Spanje die zich uitstekend lenen voor watersporten. U kunt gaan duiken en snorkelen in plaatsen als de Costa del Sol. U kunt in het land ook heerlijk zwemmen, zonnen en andere wateractiviteiten beoefenen. Er zijn ook prachtige meren in Spanje. In deze meren kunt u kanoën, kajakken en andere watersporten beoefenen. In sommige meren kunt u ook zwemmen of zonnebaden.

Conclusie

Wanneer de meeste mensen aan Europa denken, denken ze aan landen met een rijke geschiedenis, geweldige architectuur en culturele bezienswaardigheden. Vaak wordt gemakkelijk vergeten dat Europa ook veel prachtige natuurwonderen herbergt. Of u nu liever bergen, stranden of rivieren verkent, er staat een prachtige bestemming voor u op deze lijst. Dus als u een fervent wandelaar, skiër of yogi bent en de perfecte plek zoekt om uw liefde voor de natuur te combineren met een uitdagende fysieke activiteit, dan zijn dit de mooiste landen in Europa voor actieve vakanties.

De 5 mooiste landen in Europa voor een actieve vakantie

Albanië is het minst bezochte land van het hele continent. En met reden - het land is voor veel reizigers afgesloten vanwege de politieke conflicten in de regio. Maar nu is de tijd gekomen om een van Europa's minst verkende landen te ontdekken.

Lees meer