De avonturen van een gezin op reis in Australie, Nieuw-Zeeland en Mexico

De avonturen van een gezin op reis in Australie, Nieuw-Zeeland en Mexico

Een wereldreis maken met het gezin, dat leek ons een onmogelijke droom. Toch besloten we om die droom werkelijkheid te maken. Samen met mijn man en onze twee kinderen vertrokken we op een zeven maanden durende reis naar Australië, Nieuw-Zeeland en Mexico. In dit artikel vertel ik over onze plannen, de reis zelf en wat het ons heeft gebracht.

Voorbereidingen en plannen

Voordat we vertrokken, hadden we veel te regelen. Er moest een hoop papierwerk in orde gemaakt worden. Zo hadden we bijvoorbeeld een visum nodig voor Australië en moesten we een Traveller Declaration Nieuw-Zeeland invullen. Daarnaast was het belangrijk om onze reisroute goed te plannen. We wilden namelijk zoveel mogelijk zien en beleven.

Wat hebben we meegenomen? We beperkten ons tot het hoogstnoodzakelijke. Elk van ons had één rugzak met kleding, toiletartikelen en een paar persoonlijke spullen. Verder zorgden we ervoor dat we voldoende elektronica bij ons hadden, zoals telefoons, tablets en een camera om alle bijzondere momenten vast te leggen.

Australië

Onze eerste stop was Australië. Dit land heeft zoveel te bieden. We begonnen onze reis in Sydney, waar we het beroemde Opera House en de Harbour Bridge bezochten. De kinderen waren dolenthousiast over de Taronga Zoo, waar ze kangoeroes en koala’s van dichtbij konden zien.

Vervolgens huurden we een camper en trokken we de natuur in. Wat een avontuur! De Great Ocean Road was adembenemend met zijn prachtige kustlijnen en imposante kliffen. We maakten wandelingen in de Blue Mountains en genoten van de rust en de natuur.

In de outback maakten we kennis met de Aboriginal cultuur. We bezochten Uluru, ook wel Ayers Rock genoemd. Deze reusachtige zandsteenformatie is werkelijk indrukwekkend. De kinderen leerden over de geschiedenis en de verhalen van de Aboriginals, wat hen enorm fascineerde.

Nieuw-Zeeland was een onvergetelijke natuur

Na Australië vlogen we door naar Nieuw-Zeeland. Hier hadden we van tevoren een NZeta aangevraagd, zodat we zonder problemen het land binnen konden. We begonnen op het Noordereiland, waar we genoten van de prachtige stranden en de indrukwekkende geothermische activiteit in Rotorua. De kinderen waren dol op de geisers en de modderpoelen.

Vervolgens reisden we naar het Zuidereiland. Hier bezochten we de fjorden van Milford Sound, een ervaring die we nooit zullen vergeten. De indrukwekkende bergen, de watervallen en het heldere water waren adembenemend. We maakten ook een avontuurlijke wandeling op de Franz Josef-gletsjer, wat een van de hoogtepunten van onze reis was. Het invullen van de Traveller Declaration Nieuw-Zeeland bleek een kleine moeite voor zo'n groot avontuur.

Mexico

Onze laatste bestemming was Mexico. Hier bezochten we de oude Maya-steden zoals Chichén Itzá en Tulum. De kinderen waren gefascineerd door de geschiedenis en de verhalen over de Maya’s. Daarnaast genoten we van de prachtige stranden van de Riviera Maya, waar we snorkelden tussen de kleurrijke vissen en koraalriffen.

We brachten ook tijd door in de bruisende stad Mexico-Stad. Hier bezochten we het Frida Kahlo Museum en maakten we een boottocht door de kanalen van Xochimilco. De Mexicaanse keuken was een feestje voor onze smaakpapillen. Tacos, enchiladas en guacamole, we konden er geen genoeg van krijgen.

Wat heeft de reis ons gebracht?

Een zeven maanden durende reis met het gezin brengt je dichter bij elkaar. We hebben samen zoveel beleefd en geleerd. De kinderen hebben nieuwe culturen en gewoonten ontdekt, en ze hebben geleerd flexibel te zijn en zich aan te passen aan verschillende situaties.

Daarnaast heeft de reis ons laten inzien hoe groot en divers de wereld is. We hebben prachtige natuur gezien, indrukwekkende steden bezocht en bijzondere mensen ontmoet. Het heeft ons geleerd om open te staan voor het onbekende en avontuurlijk te zijn.

Ook heeft de reis ons bewust gemaakt van de schoonheid van de natuur. We hebben geleerd om deze te respecteren en te waarderen. De kinderen hebben veel geleerd over duurzaamheid en de noodzaak om onze planeet te beschermen.

Tips voor toekomstige reizigers

Wil je zelf ook op reis met je gezin? Hier zijn enkele tips die ons hebben geholpen:

  1. Plan goed vooruit, maar wees ook flexibel.
  2. Zorg voor voldoende vermaak voor de kinderen tijdens lange reizen.
  3. Houd rekening met rustdagen om even bij te komen.
  4. Wees open voor nieuwe ervaringen en culturen.
  5. Geniet van elk moment samen.

Het plannen van zo'n grote reis kan overweldigend zijn, maar het is absoluut de moeite waard. Onze zeven maanden durende avontuur heeft ons leven verrijkt en onvergetelijke herinneringen opgeleverd. We raden het iedereen aan die de kans krijgt om zo'n avontuur aan te gaan.

Reizen verruimt de geest en verbindt mensen op een unieke manier. Wij zullen deze reis voor altijd koesteren en zijn dankbaar voor alle prachtige ervaringen die we samen hebben mogen beleven. Dus, waar wacht je nog op? Pak je koffers en ga op avontuur met je gezin!