De mooiste eilandjes voor een dagexcursie

De mooiste eilandjes voor een dagexcursie

In deze blog hebben we drie mooie eilandjes verzameld, die jij echt een keer gezien moet hebben. En het goede nieuws is dat je er geen extra vakantie voor hoeft in te plannen. Je kunt de excursie naar deze eilandjes namelijk combineren met je vakantie in Curaçao, Ibiza of Hurghada, drie populaire vakantiebestemmingen. Alleen al de boottrip naar deze eilandjes is een ervaring om nooit te vergeten. Lees snel verder om meer te weten te komen over de eilandjes.

Klein Curaçao

Ben of ga jij op vakantie in het altijd zonnige Curaçao? Dan mag je een trip naar Klein Curaçao zeker niet overslaan! Dit eilandje is namelijk nog mooier dan Curaçao zelf. Het strand is er nog witter en de zee is er nog helderder turquoise. Bovendien vormt een Klein Curacao excursie de perfecte combinatie van verwennerij, avontuur, ontspanning en cultuur. Zo kun je ervoor kiezen om met een snelle speedboot of een luxe jacht naar dit tropische paradijs te varen. Onderweg kom je hoogstwaarschijnlijk wilde dolfijnen en schildpadden tegen en eenmaal aangekomen op Klein Curaçao kun je nog een bijzondere Snorkel Safari ervaren! Op het eiland is bovendien een heleboel te zien. Denk bijvoorbeeld aan de iconische, roze vuurtoren en het indrukwekkende scheepswrak.

Mahmya

Ook tijdens je vakantie op Hurghada kun je een bijzondere excursie naar een eilandje boeken. Er zijn verschillende organisaties die je graag naar het Mahmya brengen, een waar paradijsje in de Rode Zee. Kies jij ervoor om met de comfortabele zeilboot of toch de snelle speedboot te gaan? Of misschien wel die mooie boot met die glazen bodem, zodat je tijdens het varen de onderwaterwereld kunt aanschouwen? De boottocht zal in ieder geval een fijne ervaring worden met de zon die op je gezicht schijnt en het zicht van de spelende dolfijnen in het helderblauwe water. Naarmate je Mahmya nadert, wordt het uitzicht nog beter. De palmen strandhutjes van het eiland steken mooi af tegen de parelwitte stranden. Mahmya Island is een prachtige plek om te snorkelen. Tussen het koraal in de heldere lagune spot je de mooiste, kleurrijke vissen en andere waterdieren.

Formentera

Heb je wel even genoeg gehad van het feesten en de drukte op het bruisende Ibiza en ben je toe aan wat ontspanning? Dan is een excursie naar Formentera een echte aanrader. Formentera heeft een aantal magische stranden die zo uit een ansichtkaart lijken te komen. Er heerst een heerlijke, kalme sfeer op dit kleine broertje van Ibiza. Alles is hier ook net even een stukje mooier dan op het party-eiland. Ervaar het zelf tijdens een dagtripje. Op Formentera is genoeg te zien en te doen. Dus neem vooral je wandelschoenen mee of huur een auto of scooter op het eiland om al het moois op het eiland te kunnen ontdekken.