Dit kun je doen tijdens een dagje Volendam

Dit kun je doen tijdens een dagje Volendam

Wil je op vakantie in eigen land of een dagje weg? Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Nederland heeft namelijk een groot aantal plaatsen waar het lijkt alsof je op vakantie bent, zonder dat je hiervoor ver hoeft te rijden. Een dagje Volendam is een van de mogelijke uitstapjes die je kunt maken. De meeste mensen kennen Volendam van de palingsound en de verschillende artiesten die hier wonen. Echter heeft het stadje veel meer om te ontdekken. Maar waar kun je dan allemaal aan denken tijdens jouw dagje uit? En welke bezienswaardigheden mogen niet ontbreken?

Een dagje Volendam rondom de haven

Tijdens een dagje Volendam kun je als eerste een rondje lopen bij de haven. Hier is namelijk altijd wat te beleven. Zo kun je hier niet alleen genieten van het uitzicht, maar zie je ook vaak verschillende viskraampjes staan. Bij deze kraampjes kun je tussendoor genieten van de lekkerste vis. Volendam staat namelijk bekend om de visserij en dat wordt tijdens een dagje uit goed duidelijk. Van hieruit kun je bepalen of je met een van de boten mee wilt. Er zijn verschillende arrangementen te boeken, waardoor jij voor langere tijd op het water kunt zijn.

De Volendamse klederdracht geeft een mooie herinnering

Je kunt tijdens jouw dagje uit in Volendam ook kijken naar een van de arrangementen die de stad aanbiedt. Via onder andere Volendam Events zie je alle mogelijkheden, waarbij niet alleen Volendam centraal staat, maar ook Marken. Dit is ook een stad waar je namelijk veel kunt zien en waar het authentieke zichtbaar is. Wat echter niet mag ontbreken tijdens jouw gezellige dag uit, is het aantrekken van klederdracht. De Volendamse klederdracht wordt namelijk nog in stand gehouden en je kunt er mooie herinneringen aan overhouden door een foto mee naar huis te nemen.

Alles in de stad is snel geregeld

Jouw dagje Volendam is pas echt compleet als je de verschillende aspecten van de stad hebt gezien. Door rond te lopen ontdek je steeds weer wat anders en je kunt daarbij ter plekke bepalen wat je onderneemt. De verschillende arrangementen kunnen vooraf geboekt worden, maar je kunt ook op het moment zelf vaak nog terecht bij een van de activiteiten. Een vakantie of uitstapje in eigen land is daarbij snel geregeld. Jij hebt een dag om nooit meer te vergeten en zult nog lang napraten en lachen over alles wat je deze dag hebt meegemaakt.