Je eigen 'Ik vertrek' met een bed en breakfast in Spanje

Je eigen 'Ik vertrek' met een bed en breakfast in Spanje

Verlang je naar een leven onder de warme Spaanse zon, omringd door de geur van sinaasappelbomen en het geluid van kabbelende riviertjes? Voor velen is het beginnen van een bed en breakfast in Spanje een droom die werkelijkheid kan worden. In dit artikel neem ik je mee op ons persoonlijke avontuur als Nederlandse familie die deze sprong waagde.

De droom

Het begon allemaal met een droom, een visioen van een ander leven, ver weg van de dagelijkse sleur. Samen met mijn gezin besloten we de sprong te wagen en Nederland achter ons te laten. Spanje, met zijn rijke cultuur en zonnige klimaat, lonkte als de perfecte bestemming. De keuze om een oud huis te kopen en om te toveren tot een Bed en Breakfast voelde als de ultieme uitdaging.

De zoektocht naar het perfecte huis

Onze zoektocht naar het perfecte huis leidde ons door pittoreske dorpjes en glooiende landschappen. Uiteindelijk vonden we een oud huis met karakter, dat smeekte om nieuw leven ingeblazen te worden. Gelegen te midden van de Spaanse natuur, was het de ideale plek om onze droom te verwezenlijken.

De verbouwing

Na het verkrijgen van de sleutels van ons nieuwe huis, stortten we ons vol enthousiasme in het uitdagende avontuur van de verbouwing. Een van de eerste lessen die we leerden, was het belang van gedegen planning. Een goed doordacht renovatieplan, waarin we elke fase nauwgezet beschreven, bleek van onschatbare waarde. Dit zorgde niet alleen voor structuur, maar hielp ook bij het anticiperen op mogelijke obstakels. De tweede belangrijke les was dat je moet investeren in goed gereedschap. Vanuit Nederland namen we al het nodige mee maar ter plekke hebben we kwalitatief goede spullen gekocht. Naast dit gereedschap is het ook raadzaam om veilige werkschoenen aan te doen en kleding dat vies en kapot mag gaan. Je stort je immers voor langere tijd in een verbouwing.

Behoud van authentieke elementen

Een van de hoogtepunten van de verbouwing was het herstellen van de originele tegelvloeren die in het huis lagen. We besloten om deze unieke elementen te behouden, wat niet alleen een eerbetoon was aan de geschiedenis van het huis, maar ook een karakteristiek tintje gaf aan de kamers van de Bed en Breakfast. Het nauwgezette proces van restauratie bracht niet alleen vakmanschap aan het licht, maar versterkte ook onze band met het verleden.

Creëren van een sfeervolle tuin

Een Bed en Breakfast in Spanje kan niet compleet zijn zonder een betoverende buitenruimte. We besteedden veel aandacht aan het aanleggen van een sfeervolle tuin die onze gasten de gelegenheid bood om te ontspannen en te genieten van het aangename klimaat. Het kiezen van lokale planten en bloemen voegde een vleugje authenticiteit toe, terwijl slimme ontwerpelementen de ruimte zowel functioneel als esthetisch maakten.

Flexibiliteit en onverwachte wendingen

Hoewel we ons best deden om elke stap van tevoren te plannen, leerden we snel dat flexibiliteit een sleutelrol speelde in het succesvol afronden van de verbouwing. Onverwachte wendingen, zoals technische complicaties of vertraagde leveringen, vroegen om een creatieve aanpak en het vermogen om snel te schakelen. Het bleek essentieel om niet alleen vast te houden aan ons oorspronkelijke plan, maar ook om aanpassingen te omarmen met een open geest.

Het inrichten van de Bed en Breakfast

Met het huis eenmaal gerenoveerd, begon het creatieve proces van het inrichten van de Bed en Breakfast. We kozen voor een mix van Spaanse authenticiteit en moderne voorzieningen. De kamers kregen namen die verwezen naar lokale bezienswaardigheden, en de inrichting ademde de warmte en gastvrijheid waar we zelf zo van hielden.

Lokale betrokkenheid

Een essentieel aspect van het runnen van een Bed en Breakfast in het buitenland is de betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. We integreerden in het dorpsleven, leerden de taal en deelden onze Nederlandse gastvrijheid met de Spanjaarden. Dit bleek niet alleen waardevol voor onze gasten, maar ook voor de verrijking van ons eigen leven.

Uitdagingen en overwinningen

Natuurlijk waren er uitdagingen onderweg. De taalbarrière, bureaucratische rompslomp en de onvermijdelijke tegenvallers tijdens de verbouwing testten onze vastberadenheid. Maar elke uitdaging bracht ook een overwinning met zich mee, een stap dichter bij het verwezenlijken van onze droom.

Kortom...

Het beginnen van een Bed en Breakfast in Spanje is een avontuur dat niet licht moet worden opgevat, maar de beloningen zijn onbetaalbaar. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om een unieke ervaring te delen met gasten van over de hele wereld, maar ook om een nieuw thuis te vinden onder de Spaanse zon. Als je de stap overweegt, bereid je dan voor op een reis vol uitdagingen en ontdekkingen. ¡Buena suerte!