Meer traffic naar je travelblog met linkbuilding

Meer traffic naar je travelblog met linkbuilding

Waarvoor plaats je een blog op internet?

Wanneer je een blog op internet geplaatst hebt, doe je dat omdat je wat te vertellen hebt. Een blog plaats je op het internet, omdat je aan anderen iets wil vertellen waar ze wat aan hebben. De informatie die geplaatst wordt kan bijvoorbeeld gaan over afvallen of over het uitzoeken van een hond. Wanneer je een blog op het internet plaatst, dan wil je ook hebben dat anderen het lezen. Je wilt zoveel mogelijk traffic naar je blog krijgen. Wanneer je lekker bezig bent met de blog van je en je weet ook nieuwe mensen te bereiken, dan wil je ook weten hoeveel mensen je blog nu eigenlijk lezen. Dat is altijd te weinig. Daarom wil je altijd meer verkeer naar je blog zien te krijgen. Hoe meer mensen je blog bekijken en lezen, hoe meer voordeel je uit je blog kunt halen. Hoe meer traffic je krijgt hoe gemakkelijker je in Google bereikbaar zult zijn. Je wordt een aantrekkelijke partner voor adverteerders. Ondanks dat je hiervan overtuigd bent, wil je weten hoe je meer traffic kunt krijgen. Je moet er dus voor zorgen dat je hoog gerangschikt wordt in de zoekmachines van Google. Dat kun je doen door linkbuilding. Dat is een methode die wordt ingezet om door middel van zoekwoorden hoger in de zoekmachines van Google terecht komt. 

Meer lezers naar je blog zien te krijgen

Je moet allereerst zorgen voor een goede basis. Je moet een constante stroom aan traffic hebben waarop je kunt vertrouwen. Daarvoor moet je twee zaken op orde hebben, namelijk je SEO en de Social Media. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat wil dus niets anders zeggen dat je Google zo ver moet krijgen dat deze als het ware verliefd wordt op je blog. Wanneer je dat allemaal goed uitvoert, dan kun je hoog in Google komen te staan. Wanneer je blog goed is, kan hij jaren hoog blijven staan. Zorg er dus voor dat de website die je hebt goed technisch werkt en deze juist inspeelt op de juiste zoektermen. Je moet content van een hoge kwaliteit produceren. Ook andere sites zullen dan naar je website linken. Hoe meer sites naar je website linken, hoe groter de waarde is voor Google waardoor je een goede positie bij Google krijgt. Daarom is linkbuilding bijzonder belangrijk om hoog in Google komen te staan. Voor een constante stroom aan traffic moet je hulp krijgen om op gang te komen. Daarvoor zorgt social media. Zo kun je gebruik maken van Facebook, TikTok, Instagram of Linkedln. Omdat zij een schare hebben aan vaste lezers en fans kun je veel lezers bereiken. Om je bekendheid te vergroten zou je ook influencers in kunnen zetten.

Meer traffic naar je blog

Wanneer de basis van je blog in orde is, moet je ervoor zorgen dat er steeds meer personen op je blog komen. Dat kun je bereiken door blogplatforms, e-mails, samenwerken en advertenties. We gaan ervan uit dat goede blogs een platform verdienen. Je kunt bij verschillende blogplatforms je blogs delen. Het zijn vaak plekken die een groot bereik hebben. Het zijn platforms die ideaal zijn om nieuwe lezers te werven. Door samen te werken, sta je sterker. Door op een slimme manier samen te werken, kun je meer traffic op je eigen blog krijgen. Je zou een gastblog kunnen schrijven waarbij je een linkje plaatst naar je eigen website. Het is ook mogelijk om met meerdere partners een project te starten. Je zou hierbij kunnen denken aan een youtuber. Wanneer ieder een deel maakt van de inhoud, kan dat gelinkt worden naar de eigen kanalen. E-mail is een van de digitale marketingkanalen. Tot op heden is de e-mail een effectief kanaal. Zorg voor jezelf dat je een uitgebreide e-maillijst hebt. Wanneer je regelmatig een bericht plaatst, kun je een groot publiek bereiken. Je moet er voor zorgen dat inhoud wel in orde is en dat er ook iets te melden is. Na het plaatsen van een e-mail zul je zien dat er een traffic piek is. Zorg er altijd voor dat je goed blijft opletten en alert bent. Meer traffic genereren gaat altijd door. Kijk altijd of er nieuwe mogelijkheden zijn. Let op of het mogelijk is om samen te werken. Je moet slim zijn om een goede linkbuilding te krijgen.