Ontdek de andere kant van Rome

Ontdek de andere kant van Rome

Ga je binnenkort op citytrip naar Rome in Italië en wil je niet de standaard bezienswaardigheden en highlights bezoeken die iedereen massaal bezoekt? Overweeg dan eens de volgende vijf Rome tips, waarbij u een compleet andere kant van Rome te zien krijgt.

Bezoek Domus Aurea i.p.v. het Colosseum

Bespaar lange wachtrijen en voorkom massale drukte door het Colosseum juist niet binnen te gaan. De absolute top attractie van Rome Italy is van de buitenkant eigenlijk net zo indrukwekkend als van binnen, dus je hebt genoeg aan een wandeling rondom het Colosseum van Rome. Onder de heuvel tegenover het Colosseum ligt echter ook het gebied van Domus Aurea. Deze ondergrondse opgravingen zijn oorspronkelijk het gouden paleis van de Romeinse keizer Nero. U kunt een rondleiding boeken door Domus Aurea waarbij een gids u meeneemt langs de archeologische vindplaatsen. Tijdens de tour krijgt u zelfs een virtual reality tour waarbij oude tijden weer tot leven komen.

Bezoek Ostia Antica i.p.v. het Forum Romanum

Een andere standaard attractie is het Forum Romanum gelegen bij het Colosseum. Wanneer u geen zin heeft tussen de vele toeristen te lopen, maar wel het gevoel van het oude Rome wilt herbeleven kunt u ook een half uur de trein pakken naar Ostia Antica. Deze plaatst was de oude havenplaats van Rome en lag direct aan zee. Deze havenplaats is volledig in verval gegaan en is nu voor een groot gedeelte weer opgegraven. In Ostia Antica kunt u door vele hectares van opgravingen heen wandelen en de oude Romeinse woningen, tempels, amfitheaters en nog veel meer bewonderen. En dat met nauwelijks toeristen om u heen is dit een van de verrassende Rome bezienswaardigheden

Castel Gandolfo i.p.v. het Vaticaan

Bent u al eens in het Vaticaan geweest? Of heeft u geen zin in de lange wachtrijen van de Sint Pietersbasiliek of het Vaticaans Museum met de Sixtijnse Kapel? Sinds kort is het nu ook mogelijk om Castel Gandolfo te bezoeken. Dit is het zomerpaleis van de Paus en ligt op slechts 24 kilometer met de trein van Rome. Doordat de huidige Paus Fransciscus zelf geen gebruik wil maken van dit zomerpaleis heeft hij besloten dit zomerpaleis open te stellen voor publiek. Zolang deze Paus nog aan de macht is een unieke kans om dit paleis van het Vaticaan te bezoeken. Zijn opvolger kan zomaar anders beslissen. Het zomerpaleis ligt aan een schitterend kratermeer met prachtig uitzicht en in het kleine plaatstje Castel Gandolfo.

Galleria Colonna i.p.v. Galleria Borghese

Een van de bekendste musea naast die van het Vaticaan is de Galleria Borghese. Dit museum ligt in het stadspark Villa Borghese van Rome. Het museum bestaat uit prachtige oude schilderijen en sculpturen. Op zaterdagochtend kunt u echter ook een ander mooi museum / paleis bezoeken, namelijk die van Galleria Colonna. Dit stadspaleis ligt in het centrum van Rome en toont een enorme privé collectie van de familie Colonna. Een prachtig en kleinschalig museum, welke minder snel uitverkocht zal zijn dan het populaire Galleria Borghese.

Wandel van Trastevere naar het Vaticaan

De populaire wijk Trastevere zal vast niet ontbreken tijdens uw citytrip Rome. In de avond is dit dé bruisende wijk om uit eten te gaan of een drankje te doen. Vanaf Trastevere kunt u ook een wandeling met mooi uitzicht maken richting het Vaticaan. U wandelt vanuit de wijk heuvelop richting de fontein Fontana dell’Acqua Paola en vervolgens verder richting het ruiterstandbeeld van Giuseppe Garibaldi. Vanaf dit monument heeft u een schitterend uitzicht over de stad Rome. Vervolgens daalt u de heuvel weer af richting het Vaticaan en de Sint-Pietersbasiliek. Een leuke wandeling om even te ontsnappen aan de drukte van de stad of bij te komen van de maaltijd in het levendige Trastevere.

Ontdek de andere kant van Rome

Ga je binnenkort op citytrip naar Rome in Italië en wil je niet de standaard bezienswaardigheden en highlights bezoeken die iedereen massaal bezoekt?

Lees meer