Op reis naar Egypte? Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Op reis naar Egypte? Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Egypte is het land van de piramides en de Nijl. Het heeft een rijke historie vol met interessante verhalen en mysteries. Niet gek dus dat het een enorm populair land is onder reizigers. Ben jij ook van plan om binnenkort een reis naar Egypte te boeken, maar weet je niet zo goed wat je echt niet mag missen wanneer je daar bent? Lees dan zeker even verder voor de mooiste bezienswaardigheden in Egypte.

Piramides van Gizeh en Cheops

Wanneer je naar Egypte gaat, kan je er niet onderuit om een een piramide te bezoeken. Er zijn er in totaal zo’n 80 te vinden in Egypte, maar de piramides van Gizeh en Cheops vallen zeker onder de mooie plekken in Egypte. Hier komen de meest bijzondere verhalen vandaan. Geen wonder dus dat ze behoren tot een van de zeven wereldwonderen. Prachtig om te zien!

Hoofdstad Cairo

Welk land je ook bezoekt, een bezoekje aan de hoofdstad is nooit verkeerd. Cairo is met zo’n 20 miljoen inwoners de grootste stad van Egypte. Het is hierdoor niet een stad waar je even relaxed doorheen wandelt. Er is veel luchtvervuiling en het verkeer is een enorme chaos. Toch is het zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. De stad heeft namelijk tussen de chaos door ook veel moois te bieden.

Rode Zee

De Rode Zee is perfect voor de duikliefhebber. Toeristen die voor een zon, zee, zand vakantie naar Egypte gaan zijn vaak te vinden bij de plaatsen Sharm-el-Sheikh en Hurghada. Hier kun je namelijk prachtig duiken. De Rode Zee is naast duiken ook zeer geschikt om te snorkelen. Wat verder weg kun je ook met een boot varen en dan is de kans zeer aanwezig dat je dolfijnen in het wild kan spotten.

Dal der Koningen

Tot slot is het Dal der Koningen ook een aanrader. Dit ligt midden in de woestijn en hier vind je meer dan zestig tombes en koningsgraven. Onder andere Toetanchamon ligt hier. Op deze plek zul je magie van Egypte pas echt kunnen ervaren.