Op vakantie naar Kroatie? Ga het water op!

Op vakantie naar Kroatie? Ga het water op!

Kroatië, het land van prachtige bezienswaardigheden, Romeinse historie, goedkoop eten en… water! Want als je ergens mooi kunt varen, is het Kroatië wel. Gelegen aan de Adriatische zee zijn er genoeg mogelijkheden om het water op te gaan. Wat zijn je vaaropties in Kroatië? Ga je zeilen of pak je een motorboot? Met of zonder begeleiding? In dit blog vertellen we je er alles over.

Dé zeilbestemming van Europa

Kroatië staat onder veel mensen bekend als dé zeilbestemming van Europa. Maar liefst duizenden liefhebbers komen jaarlijks zeilen in Kroatië. Dat is niet zo gek: het land beschikt over een kustlijn van bijna zesduizend kilometer. Hierdoor heb je een ruime keuze aan prachtige kustplaatsen. Split en Dubrovnik zijn voorbeelden van grote, aantrekkelijke steden. Maar ook aan kleine, goed bereikbare kustplaatsjes geen gebrek. Kroatië heeft de afgelopen decennia flink geïnvesteerd in moderne havens met goede faciliteiten, waardoor je vrijwel overal goed en veilig kunt aanleggen – ongeacht de boot waarmee je vaart.

Varen met of zonder begeleiding?

Sommige mensen gaan al jaren op zeilvakantie. Ze zijn ervaren, hebben hun zeildiploma of vaarbewijs en redden zich prima op zee. Goed nieuws: dan kun je in Kroatië je geluk niet op. Heb je een geldig vaarbewijs 1 of 2 op zak? Gooi de trossen maar los!

Toch is er ook een grote groep mensen die wel het water op wil, maar dat niet zelfstandig durft of kan. Gelukkig heeft Tubber daar iets op bedacht. Op dit platform vind je namelijk razendsnel de vaaroplossing die bij jou past. Wil je bijvoorbeeld in Kroatië zeilen met een schipper? Die optie heb je bij alle boten. De grootste boten of jachten zijn standaard bemand.

Sportief of comfort – aan jou de keuze

Heb je zin in een sportieve vakantie? In dat geval is een zeilboot of -jacht zonder schipper ideaal – dan kun je lekker veel zelf doen. De wind in de Adriatische zee is over het algemeen niet al te hard, waardoor je naast het harde werk goed kunt genieten van de mooie omgeving. Die combinatie is waar de meeste zeiltoeristen het voor doen. Wil je een boot huren in de Adriatische zee?

Ben je echt toe aan een relaxte vakantie? Lekker dobberen op het water en af en toe in de zee springen? Dan is zelf zeilen misschien niet zo geschikt. In dat geval kun je een motorboot, luxe zeiljacht of catamaran huren. Leg je anker in de idyllische baaien en kijk uit op het prachtige mediterrane landschap van Kroatië. Tubber heeft voor iedere vakantieganger wat wils.