Parkeerkosten verminderen op je weekendje uit

Parkeerkosten verminderen op je weekendje uit

We zijn allemaal wel eens toe aan vakantie. Dik kan in de vorm van een uitgebreide vakantie naar een nieuw en onbekend werelddeel, of gewoon een weekendje ergens dichterbij om te ontsnappen aan je verantwoordelijkheden en op adem komen. Wat niet fijn is, zeker met de huidige hoge benzineprijzen in 2022, zijn de kosten die je maakt. Het is belangrijk om te ontspannen, maar dit moet ook verantwoordelijk! Een heel belangrijk deel daarvan is het minderen in je kosten. zoals parkeerkosten. Websites zoals Reviewsbird NL dienen ervoor om onder andere parkeergarages met elkaar te vergelijken zodat je de parkeergarage kiest met de hoogste kwaliteit en goede prijs.

Meer lopen

Een van de meest voor de hand liggende tips om te minderen in de kosten is om zoveel mogelijk te lopen. Vanaf je hotel of airbnb lopen naar het restaurant of het strand is een goede manier om kosten te besparen, te genieten van de omgeving, en gezond te blijven. Sommige plekken zijn alleen nou eenmaal niet te bereiken zonder de auto. Om alsnog te besparen in kosten kan je een parkeergarage uitkiezen die wat verderop van je bestemming ligt, maar wel minder kost. Hier vind je reviews over parkeergarages om de goedkoopste uit te kunnen kiezen.

Openbaar vervoer

Een ander zeer effectieve manier om parkeerkosten (en benzine kosten) te verminderen, is om het openbaar vervoer te namen. De kosten die je betaalt voor de tram komt maar op een paar euro uit. Zelfs als je de trein neemt is dit significant goedkoper dan tanken en parkeren met de auto. Als extra voordeel heeft het openbaar vervoer vaak acties tijdens specifieke tijden, waarmee je extra voordeel uit kunt halen.

Taxi

Een iets duurdere optie is om een taxi service te nemen. Bedrijven zoals Uber zijn opgericht zodat jij snel en efficiënt vervoer kan regelen vanaf waar dan ook. Deze gemakkelijkheid, gepaard met de hogere benzine kosten, betekenen wel dat dit een duurdere optie is dan de eerder genoemde opties. Alsnog kom je wel goedkoper uit met het af en toe nemen van een taxi dan je auto meenemen op reis en overal parkeren.

Liften

Dit is, naast financieel voordelig, ook nog erg spannend! Het concept van liften is dat je meerijdt met mensen die naar dezelfde bestemming gaan als jij. Wat deze optie zo spannend maakt is dat je kennis maakt met allemaal verschillende mensen onderweg. Ook besteed je zo geen cent aan parkeren noch benzine, tenzij dit direct wordt gevraagd aan je. Het zou alsnog een eerlijke deal zijn om de benzine te splitsen met degene met wie je meerijdt. Vaak zijn er ook meerdere mensen in de auto met wie je meerijdt, dus in dat geval zijn de kosten al helemaal nihil. Deze optie is perfect voor degene die nieuwe ervaringen willen opdoen!


Het allerbelangrijkste blijft om toch te ontspannen op je vakantie. Het is erg belangrijk om rekening te houden met je financiële situatie, maar als je je hele reis druk houdt met het besparen van euro’s op verschillende manieren gaat dat tegen het doel van je reis: ontspannen en je hoofd legen.
Parkeerkosten verminderen op je weekendje uit

We zijn allemaal wel eens toe aan vakantie. Dik kan in de vorm van een uitgebreide vakantie naar een nieuw en onbekend werelddeel, of gewoon een weekendje ergens dichterbij om te ontsnappen aan je verantwoordelijkheden en op adem komen.

Lees meer