Praag bezoeken tijdens de vakantie in Tsjechië

Praag bezoeken tijdens de vakantie in Tsjechië

Oost-Europa wordt steeds vaker gezien als een leuke plaats om een stedentrip naartoe te maken. Zo ook is Praag steeds populairder om naartoe te gaan. Praag is de hoofdstad van Tsjechië en telt zo’n 1,3 miljoen inwoners. Praag wordt als één van de mooiste steden van Europa gezien en het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezoek deze bruisende stad ook eens een dagje tijden je vakantie in Tsjechië of beter nog, bezoek een citytrip naar Praag!

Reizen naar Praag

Een rechtstreekse vlucht naar Praag neemt slechts anderhalf uur van je tijd in. Je kunt als je wat meer tijd hebt er ook voor kiezen om met de auto naar Praag te rijden, dan doe je er in normale omstandigheden zo’n acht uur over. Wij raden het daarom ook aan om met het vliegtuig te gaan, dit is snelste en makkelijkste manier en geeft je meer tijd om wat meer tijd te besteden in deze eeuwenoude stad. Want dat Praag veel te bieden heeft staat als een paal boven water!
Huur je een vakantiehuis in Tsjechië welke niet te ver van de hoofdstad is gelegen, dan kun je perfect een heerlijk dagje Praag meemaken!

Bezienswaardigheden Praag

Zoals hierboven vermeldt wordt Praag als één van de mooiste steden van Europa gezien en daarom is er ook voldoende te zien in de stad. Zo zijn er verschillende kathedralen, kerken, bruggen en pleinen die allemaal het bezoeken waard zijn. Wij zullen hieronder een aantal plekken vermelden die je zeker niet moet missen als je in Praag bent!

De Karelsbrug

De Karelsburg verbindt de Oude Stad met Malá Strana, een wijk in Praag. De brug is zo’n 516 meter lang en tien meter breed en op de brug vind je verschillende standbeelden. Eén specifiek beeld op de brug zou voor geluk en voorspoed kunnen zorgen. Als je de sokkel van het beeld van Johannes van Nepomuk aan zou raken, dan zou dit gebeuren. Probeer het eens uit als je de brug oversteekt.
Hou er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen erg druk is met toeristen die de brug ter voet oversteken. Wil je in de zomermaanden genieten van de schoonheid van de Karelsbrug dan is het aan te raden vroeg uit de veren te gaan en zodoende tijdig op de brug te staan.

Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal is een kerk die gewijd aan de heilige Vitus. In 926 werd de eerste kerk gebouwd, maar Keizer Karel IV gaf de opdracht om deze te vervangen voor wat de grootste kathedraal in heel Europa zou moeten worden. Hiervoor werd in 1344 de eerste steen door de keizer zelf gelegd. Er werd ongeveer zo’n zeshonderd jaar gebouwd aan de kerk en in 1929 was de Sint-Vituskathedraal eindelijk voltooid.

De Oude Stad

De Oude Stad is een wijk in Praag en het zoals de naam al zegt het oudste gedeelte van de stad. Veel van de bezienswaardigheden liggen in deze wijk, dus als je veel wilt zien in Praag is het makkelijk om hier naartoe te gaan. De Oude Stad heeft een schitterende uitstraling en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Een ander Praag verkennen? Dat kan in de stad zijn er ook minder toeristische bestemmingen die zeker de moeite waard zijn.
Je kunt als toerist ongewone dingen doen in Praag die leuk zijn en waar je maar mondjesmaat toeristen tegenkomt. Dus voordat je afreist naar Praag doe je eigen onderzoek naar deze compacte wereldstad en geniet van alles wat het jou te bieden heeft!