Reizen met een frisse blik

Reizen met een frisse blik

Rustig op reis

Veel mensen denken dat reizen hetzelfde is als vakantie, maar ervaren reizigers weten dat dat zeker niet zo is. Er komt heel veel kijken bij het reizen en hoe beter je je daarop voorbereid, hoe rustiger het zal zijn en hoe meer je kan genieten.

Maak vooraf een globaal plan

Veel mensen lijkt het heerlijk om op de bonnefooi op reis te gaan, maar als je dat doet, zal je onderweg wel een heleboel moeten regelen. Natuurlijk ben je heel erg flexibel als niets vast ligt, wat een heerlijk gevoel kan geven, maar houd er rekening mee dat je dus ter plekke veel nog uit moet zoeken. Welke locaties wil je nog bezoeken? Welke accommodaties zijn daar die aansluiten bij je wensen? Wat voor vervoer heb je nodig om er te komen? Als je dit vooraf al een beetje globaal in kaart hebt, kan je daar tijdens je reis op terugpakken en hoef je niet alles op die mooie plek uit te zoeken en heb je dus meer tijd om van je reis te genieten.

Creëer rust

Natuurlijk weet je globaal wel een beetje wat je nodig gaat hebben in de landen waar je naartoe gaat. Maar los van alles wat je wilt voorbereiden qua bagage, is het ook slim om goed te kijken naar jezelf, naar je lijf, wat heb jíj nodig? Heb je bijvoorbeeld veel last van stress, zorg dan dat je dingen bij je hebt waardoor je tot rust kan komen (yogamat, meditatielessen op je mobiel). Heb je veel last van de zon, pak dan een goede zonnebril en pet in. Heb je last van zware en vermoeide ogen? Hangen je oogleden soms aan het einde van de dag zelfs voor je ogen waardoor je uitzicht wordt belemmerd, denk dan misschien eens aan hulp hierbij. Het klinkt misschien wat extreem, maar een ooglidcorrectie kan heel veel rust en verlichting bieden. Stel je eens voor, dat je op reis bent en je je gewoon een stuk frisser en wakkerder voelt en je daardoor veel meer kan genieten? Dat zou niet gek zijn toch?

Vaccinaties

Zorg altijd dat je goed op de hoogte bent van alle vaccinaties die je nodig hebt in de landen waar je van plan bent heen te gaan. Sommige vaccinaties zijn duur, maar veel worden er vergoed als je een aanvullende verzekering hebt. En ook al krijg je geen vergoeding, je kan beter een paar honderd euro betalen voor de goede vaccinaties dan dat je in een tropisch land naar een ziekenhuis moet met alle mogelijke gevolgen van dien.

Pak licht

Voordat je aan een reis begint denk je een heleboel echt nodig te hebben, maar tijdens de reis zal al snel blijken dat je veel bij je hebt wat je beter thuis had kunnen laten. Overzees een pakket terugsturen naar huis is erg kostbaar, dus denk vooraf goed na wat je mee wilt nemen. Ook is het zo dat hoe meer bagage je meeneemt, aan hoe meer spullen je moet denken als je je verplaatst. Dat kan erg onrustig zijn. Past alles in 1 tas en heeft alles een vaste plek, dat zorgt voor rust. Je hebt bijvoorbeeld geen 5 broeken en 7 shirts nodig, er zijn overal wasmachines dus je kan makkelijk je kleren wassen en er dus minder meenemen. En als je ligt pakt, heb je ook nog ruimte om souvenirs mee te nemen onderweg.

Geniet

Hoe rustiger je op pad gaat, hoe meer je ruimte hebt om te genieten. En genieten is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dus heb je je goed voorbereid, goed gekeken naar wat jíj nodig hebt qua mindset en qua lichaam? Dan zal je daar op reis zeker de vruchten van plukken.