Sevilla combinatietickets voor het kathedraal, Giralda-toren en het Real Alcazar

Sevilla combinatietickets voor het kathedraal, Giralda-toren en het Real Alcazar

Sevilla is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. In de zomer gaan er flink wat vluchten direct, in de winter vliegen de meeste mensen via het vliegveld van Málaga. Vanaf hier is het nog 2 uur rijden of 2 uur met de trein naar Sevilla. Zoek hier uit welke kaartjes voor dingen in Sevilla je wilt. De stad staat bekend om het doorgaans goede weer, de lekkere tapas en de goede prijzen om uit eten te gaan. Hier kun je bij de meeste restaurants gerust uit eten zonder dat je een te gekke rekening krijgt. Combineer dit met prachtige must-see’s en Sevilla is een stedentrip waar je u tegen zegt!

Kathedraal van Sevilla met de Giralda toren

De stad Sevilla was tot het jaar 1248 in islamitische handen. Het koninkrijk Al Andalus regeerde toen over zuid-Spanje. Het kathedraal van Sevilla stond er nog niet, er stond wel een grote moskee. Deze moskee werd na de reconquista afgebroken, al bleven het voorhof, de patio de los Naranjas en de minaret staan. Deze minaret werd later omgedoopt tot de Giralda, de rest van de kathedraal is Gotisch. Het werd dus een gebouw met Gotische en ook Moorse kenmerken. Kaartjes zijn te koop met of zonder rondleiding maar wij raden aan om het met rondleiding te boeken. Zo krijg je veel meer mee van de geschiedenis, de gids spreekt altijd minimaal Engels.

Het koninklijk paleis - Real Alcazar

Het koninklijke paleis van Sevilla is vandaag de dag nog steeds in gebruik. Het Real Alcazar, zoals het in het Spaans wordt genoemd, is gebouwd op de plek waar vroeger een Romeins fort stond. In de 11e eeuw bouwden de Moren op de plek van het kasteel een paleis met de naam Al-Moewarak. Toen de Moren waren verdreven wilde Alfons X, de koning van Castilië, het paleis uitbreiden. Dit begon in 1364. Er werden Moorse bouwmeesters gebruikt waardoor de islamitische bouwkunst goed zichtbaar is. Later zijn er door koning Karel V delen toegevoegd volgens de Gotische en Renaissance school.

Combinatieticket om alles te zien

Het Real Alcazar en de katedraal van Sevilla met de minaret worden tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla gerekend. Als je hier een tour hebt gehad dan heb je de belangrijkste delen van de geschiedenis van Sevilla wel gehad. Het paleis van Sevilla is erg fotogeniek en mensen die het niet kennen (op instagram) zouden misschien wel denken dat je in Marokko bent. Toch is dit gewoon te bekijken in zuid-Spanje! Boek een combinatieticket om ze beiden op 1 dag te kunnen bezoeken.