Sint Eustasius

Sint Eustasius

Sint Eustatius, ook wel bekend als Statia, is een kleine eilandengroep in het Caribische gebied die deel uitmaakt van de Nederlandse Antillen. Hoewel het eiland misschien niet zo bekend is als sommige andere Caribische eilanden, heeft het een rijke geschiedenis en een unieke cultuur die het bezoeken waard maken. Verder is Sint Eustatius een kleine, vulkanische eiland met een oppervlakte van slechts 21 vierkante kilometer. Het eiland is gelegen ten noorden van de eilandengroep Sint Maarten en ten zuidwesten van Saba. Hoewel het eiland klein is, is het rijk aan natuurlijke schoonheid, met prachtige stranden, kristalheldere wateren en een uniek landschap van vulkanische bergen en groene valleien. In deze blogpost geven we tips voor het bezoeken van Sint Eustatius, met aandacht voor de hotels op het eiland en de mogelijkheden om te duiken.

Hotels in Sint Eustasius

Er zijn verschillende hotels op Sint Eustatius, van budgetvriendelijke guesthouses tot luxe resorts. Een populaire optie is het Golden Era Hotel, gelegen in het historische Oranjestad. Het hotel heeft een mooie tuin, een zwembad en een bar en restaurant. Voor degenen die op zoek zijn naar iets meer exclusief, is het Old Gin House een goede keuze. Dit kleine, luxe hotel heeft slechts vijf kamers en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan.

Duiken in Sint Eustatius

Sint Eustatius is een populaire bestemming voor duikers vanwege de rijke onderwaterwereld en de vele historische scheepswrakken die er te vinden zijn. Er zijn verschillende duikscholen op het eiland die excursies en duikcertificering aanbieden. Een van de meest populaire duiklocaties is de "Mairi", een oud schip dat op de bodem van de oceaan ligt. Het schip is sinds de jaren 80 een populair duikdoel en is nu volledig overwoekerd met koralen en andere mariene leven.

Overige activiteiten

Naast duiken in Sint Eustatius zijn er nog veel meer activiteiten te doen op Sint Eustatius. Zo kun je wandelen of fietsen langs de prachtige kustlijn, de historische gebouwen in Oranjestad bezoeken of een dagtrip maken naar het nationaal park Quill. Het eiland is ook een populaire plek voor vogelaars, met meer dan 150 verschillende vogelsoorten die er voorkomen.

In samenvatting biedt Sint Eustatius veel voor bezoekers die op zoek zijn naar rust, natuur en avontuur. Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke guesthouse of een luxe resort, er is voor ieder wat wils. Ook voor duikers is het eiland een uitstekende bestemming, met tal van historische scheepswrakken en een rijke onderwaterwereld. Al met al is Sint Eustatius zeker een bezoek waard om eens lekker vakantie te vieren.

Sint Eustasius

Sint Eustatius, ook wel bekend als Statia, is een kleine eilandengroep in het Caribische gebied die deel uitmaakt van de Nederlandse Antillen.

Lees meer