Veilig op reis met je afgedekte aanhanger!

Veilig op reis met je afgedekte aanhanger!

Ga zorgeloos op reis met je aanhanger en zorg ervoor dat je lading veilig is afgedekt. Een aanhangernet kan hierbij de perfecte oplossing zijn. Je wilt natuurlijk niet dat er onderweg iets van je aanhanger valt of dat de lading beschadigd raakt. In dit blog bespreken we hoe een aanhangernet je kan helpen bij het veilig vervoeren van je spullen tijdens je reizen met je aanhanger.

Waarom een aanhangernet gebruiken?

Het is verplicht om de lading onderweg goed af te dekken dus een net is de handige oplossing hiervoor. Allereerst is een aanhangernet verplicht als je de lading niet vast kunt zetten met spanbanden zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij los afval. Het net zorgt ervoor dat je lading stevig vastzit en het voorkomt dat er onderweg iets van de aanhanger kan vallen. Daarnaast biedt een aanhangernet ook bescherming tegen weersinvloeden zoals wind.

Verschillen gaas en maasnet

Gaasnetten en maasnetten hebben verschil in de structuur van hun weefpatroon. Gaasnetten hebben fijnmazige gaten en zijn ideaal voor het vasthouden van ladingen zoals zand en grond, terwijl maasnetten grotere ruiten hebben, dubbel geweven zijn en elastische eigenschappen hebben, waardoor ze geschikt zijn voor het vervoeren van grotere objecten, ook zijn ze goed geschikt voor professioneel gebruik.

Voordelen van een aanhangernet

Het gebruik van een aanhangernet geeft meerdere voordelen met zich mee. Als eerste zorgt het ervoor dat je met je aanhanger voldoet aan de wettelijke eisen voor de ladingzekering. Dit is niet alleen super belangrijk voor je eigen veiligheid, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je geen onveilige situatie creëert voor de medeweggebruikers. Ook helpt een aanhangernet tegen beschadigingen aan je lading, doordat deze beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf.

Een ander belangrijk voordeel van een aanhangernet is dat het eenvoudig te gebruiken is. Het net is snel te bevestigen en te verwijderen, waardoor je niet veel tijd kwijt bent met het op en af tuigen van je net. Daarnaast is een aanhangernet vaak gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor het lang meegaat en dus een goede investering is voor de lange termijn.

Welke maat moet mijn aanhanger net hebben?

Er wordt geadviseerd om een aanhangernet te gebruiken dat 50 cm langer en breder is dan de laadbak van je trailer. Hierdoor kan het aanhangernet het volledige oppervlak van de laadbak bedekken. Doordat het 50cm breder is dan je laadbak kan je ook de wat hogere lading vervoeren. Ook zorgt het ervoor dat je het net goed op kan spannen aan de bindhaken van de aanhanger.

Ontdek meer over aanhangernetten!

Een aanhangernet is de perfecte manier om je lading veilig en goed afgedekt te vervoeren tijdens je reizen. Met een aanhangernet voorkom je dat er onderweg iets van je aanhanger valt en beschermt het je lading tegen invloeden van buitenaf. Met een aanhangernet over je aanhanger ga je zorgeloos en veilig op reis. Ontdek het ruime assortiment met netten voor je aanhanger bij Aanhangwagendirect.nl en zorg ervoor dat je lading altijd goed is afgedekt.