Vier tips om je persoonlijke hygiene op peil te houden tijdens je avontuurlijke reizen

Vier tips om je persoonlijke hygiene op peil te houden tijdens je avontuurlijke reizen

Wil je graag op reis gaan, maar ben je bang dat je niet goed voor jezelf kunt zorgen? Maak je hier absoluut geen zorgen over. In deze blog geven wij je namelijk vier tips om je persoonlijke hygiëne op peil te houden. Met deze tips blijf je fris en fruitig in alle situaties. Op deze manier kun je optimaal genieten van je avontuurlijke reis.

Koop de juiste spullen

In de eerste plaats is het zaak dat je de juiste spullen aanschaft. Dit betekent niet dat je een hele apotheek mee moet nemen, maar wel dat je rekening houdt met de weersomstandigheden en eventuele allergieën. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd een zonnebrandcrème en aftersun bij je hebt, maar ook wat anti-insectenspray of -lotion. Als je last hebt van eczeem, psoriasis of andere huidproblemen, vergeet dan ook niet om wat crème of lotion mee te nemen. Heb je last van incontinentieproblemen? Dan zijn TENA Pants incontinentiebroekjes ook geen slecht idee om mee te nemen. Via plekken als Hulpmiddelonline bestel je dit soort producten vrij eenvoudig.

Maak een lijst van wat je tijdens je routines moet doen

Het is belangrijk dat je dagelijkse routines niet vergeet, ook al ben je op reis. Wanneer je een lijst maakt van wat je tijdens deze routines moet doen, vergeet je minder snel iets. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je iedere dag doucht of jezelf wast. Poets tevens je tanden kam of borstel je haar. Als je dit soort taken uitvoert, voel je je vaak meteen een stuk fitter en frisser. Door deze activiteiten een onderdeel van je routine te laten worden, vergeet je ze ook niet meer zo snel.

Plan altijd in wanneer je een wasje moet draaien

Ten derde is het verstandig om van tevoren in te plannen wanneer je een wasje moet draaien. Dit voorkomt dat je ineens geen schone kleding meer over hebt. Wanneer je van tevoren weet wanneer je een wasje moet draaien, zal je nooit gedwongen vieze kleding dragen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om je handdoeken regelmatig te wassen. Dit voorkomt dat er bacteriën in de handdoek gaan zitten, waardoor ze minder hygiënisch worden.

Vervang op tijd toiletartikelen die bijna leeg zijn

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om op tijd je toiletartikelen te vervangen. Wanneer je bijvoorbeeld je tandpasta bijna op is, moet je deze zo snel mogelijk vervangen. Op deze manier voorkom je dat je met een onhygiënisch product werkt. Hetzelfde geldt voor je shampoo, conditioner en douchegel. Schrijf dus voor jezelf op wanneer een bepaald hygiëneproduct bijna aan het eind van zijn latijn is zodat je er op tijd bij bent.

Al met al zijn dit vier tips die je helpen om je persoonlijke hygiëne op peil te houden. Indien jij al deze tips toepast, ben je verzekerd van een schone en frisse reis. Geniet daarom optimaal van je volgende avontuur en vergeet niet om deze tips in acht te nemen.Meer tips nodig? Check de websites eens van hulpmiddelonline.