Woestijnreizen worden steeds populairder

Woestijnreizen worden steeds populairder

Gaat je hart sneller kloppen van het maken van mooie reizen? In dat geval is de kans groot dat je aan het overwegen bent om een keer een woestijnreis te maken. Je bent niet de enige, want woestijnreizen worden steeds populairder. Wat de meest voorkomende redenen zijn om te kiezen voor dit type reis, lees je in dit artikel.

Je geniet van een adembenemend uitzicht

Vanaf het eerste moment dat je start aan je woestijnreis, geniet je van een adembenemend uitzicht. Denk hierbij aan het moment dat je wakker wordt in je tent, de zonsondergang bekijkt tijdens het diner of als je een gave reis maakt met een truck door de woestijn. In de nacht slaap je onder de mooiste sterrenhemel en de kans is erg groot dat je meerdere vallende sterren gaat zien, aangezien je niet te maken hebt met lichtvervuiling in de woestijn.

Een woestijnreis is avontuurlijk en je gaat helemaal back to basic

Je weet vast en zeker wel dat je slaapt in de woestijn als je kiest voor een woestijnreis. Deze tentenkampen zijn doorgaans simpel opgezet, maar je bent natuurlijk wel nog steeds van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan een fijn opgemaakt bed en stromend water. Je gaat hierdoor back tot basic en leert de kleine dingen (weer) te waarderen. Ook geniet je van je reis met minimale afleiding en absorbeer je alle indrukken daardoor maximaal.

Je maakt de mooiste vakantiefoto’s tijdens een woestijnreis

Ben je een fotograaf in hart en nieren en komt deze passie helemaal tot zijn recht tijdens het reizen? Je maakt de mooiste vakantiefoto’s tijdens een woestijnreis. Denk hierbij aan een rondreis Jordanie Sawadee. Enkele bekende hoogtepunten zijn Petra en een verblijf in de Wadi Rum woestijn. Je hebt de keuze uit zowel tours in de woestijn met een truck als vele fantastische wandelroutes met een ervaren gids.

Jouw woestijnreis is goed geregeld als je kiest voor een rondreis

Laten we eerlijk zijn, een woestijnreis kan natuurlijk erg spannend zijn. Hoe weet je bijvoorbeeld zeker dat je veilig op de plek van bestemming aankomt? Wat voor routes zijn slim om te wandelen? En wat zijn de beste accommodaties die je in de regio kunt vinden?