Yoga-oefeningen voor op reis

Yoga-oefeningen voor op reis

Op reis gaan kan een geweldige manier zijn om te ontspannen, nieuwe plekken te verkennen en je geest te verfrissen. Maar reizen kan ook fysiek en mentaal veeleisend zijn. Yoga biedt een geweldige manier om je lichaam en geest in balans te houden, zelfs als je onderweg bent. In dit artikel delen we enkele eenvoudige yoga-oefeningen voor beginners die je gemakkelijk kunt doen tijdens het reizen. Er zijn ook vele video's online te bekijken die je kunnen helpen bij het uitvoeren. SEEK is een online platform waar je gratis video's kunt bekijken over yoga, meditatie en meer.

1. Zittende rugstretch

Deze oefening helpt om spanning in de rug en nek te verminderen na lange uren in een vliegtuig of auto. Ga op een stoel zitten met je voeten stevig op de grond. Plaats je handen op je knieën en adem in. Terwijl je uitademt, draai je langzaam je bovenlichaam naar rechts. Houd deze positie een paar ademhalingen vast en voel de stretch aan de zijkant van je rug. Herhaal aan de linkerkant.

2. Staande vooroverbuiging

De staande vooroverbuiging is een geweldige oefening om de hamstrings te strekken en spanning in de rug te verminderen. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Adem in en breng je armen omhoog. Adem uit en buig langzaam naar voren vanuit je heupen, terwijl je je handen naar de grond laat zakken. Laat je hoofd en nek ontspannen. Blijf enkele ademhalingen in deze positie en voel de stretch in je rug en achterkant van je benen.

3. Neerwaartse Hond

De Neerwaartse Hond is een veelvoorkomende yoga-houding die het hele lichaam strekt en versterkt. Begin op handen en knieën met je handen iets voor je schouders. Duw je handpalmen in de grond, til je knieën op en duw je billen omhoog naar het plafond. Strek je armen en benen zoveel mogelijk uit en laat je hoofd tussen je armen hangen. Blijf enkele ademhalingen in deze houding en voel de stretch in je rug, schouders en hamstrings.

4. Kindhouding

De Kindhouding is een ontspannende en rustgevende houding die spanning in de rug verlicht. Ga op handen en knieën zitten en laat je billen rusten op je hielen. Laat je bovenlichaam naar voren zakken en strek je armen naar voren. Laat je voorhoofd op de grond rusten. Adem diep in en uit terwijl je ontspant in deze houding.

5. Kattenrug en koeienrug

De combinatie van de kattenrug en koeienrug helpt om de wervelkolom los te maken en spanning in de rug te verminderen. Begin op handen en knieën met je handen onder je schouders en je knieën onder je heupen. Adem in en laat je buik zakken terwijl je je hoofd en stuitje omhoog brengt (Koe-houding). Adem uit en ronddraai je rug omhoog terwijl je je kin naar je borst brengt (Kat-houding). Ga rustig door met deze beweging en synchroniseer het met je ademhaling.

Deze yoga-oefeningen kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in je reisschema. Ze helpen je lichaam te strekken, spanning te verminderen en een gevoel van rust en welzijn te creëren, zelfs wanneer je onderweg bent. Vergeet niet om naar je lichaam te luisteren, je ademhaling te volgen en de oefeningen aan te passen aan jouw comfortniveau.

Yoga-oefeningen voor op reis

Er zijn ook vele video's online te bekijken die je kunnen helpen bij het uitvoeren. SEEK is een online platform waar je gratis video's kunt bekijken over yoga, meditatie en meer.

Lees meer