Zonder camper op avontuur in Canada

Zonder camper op avontuur in Canada

Vergeet de verhalen die je hoort van het ontdekken van Canada in een camper, dat is nier perse zo idyllisch als men zegt. Ja natuurlijk sta je dicht bij de natuur op mooie plekken, maar het is ook erg druk en alle camping plaatsen moet je in april al reserveren en je kan zomaar wachtende nummer 42.000 zijn om nog ergens een plekje te bemachtigen. Daarnaast is het leven in een camper, zeker als je kinderen bij je hebt toch wel snel 'vol'. Zeker als het ‘s morgens vroeg nog koud is en je met z’n 4-en of 5en binnen zit. En wat veel mensen ook vergeten, is dat je met een camper helemaal niet flexibel bent eigenlijk, want je enige vervoer is je camper en als je iets verderop naar een prachtige berg wilt, of een meer, of een dorpje, dan is dat lastig, zeker met een grote camper, want dan moet je van je plek af om daar te komen. Als je fietsen bij je hebt wordt het al iets toegankelijker, maar het blijft heel kritisch plannen en organiseren, want na een paar dagen op een mooi terrein wil je er toch af en moet je dus je hele huisje weer meenemen.

Met de Auto Canada verkennen

Een goed alternatief hiervoor is het huren van een auto en van cabin naar cabin of van Airbnb naar Airbnb rijden. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en aan het einde van een avontuurlijke dag kom je gewoon weer terug bij je huisje en in dat huisje heb je dan gewoon alle ruimte. En is het koud buiten, dan zit je lekker warm binnen.

Zorg er wel voor dat je huisje/cabin een fijne tuin heeft of iets anders om lekker te kunnen zitten, of zelfs spelen als je kinderen bij je hebt. Want het kan ook prachtig mooi weer zijn in Canada en dan is binnen zitten natuurlijk zonde.

Voldoende bagageruimte in de auto

Houd bij het huren van een auto wel rekening met voldoende bagageruimte zodat je koffers van American Tourister er goed inpassen. want als je een rondreis doet wil je niet iedere keer hoeven passen en meten totdat alles er goed in past, je wilt je koffers erin leggen en gaan. Dat is trouwens ook een voordeel van rijden met een auto i.t.t. camper, je kan je koffers er makkelijk in kwijt, veel makkelijker dan in een camper.

Die stevige koffers leg je dan na de autorit simpel in je accommodatie, je klapt hem open en alles zit goed georganiseerd bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan koffers van Delsey, je hebt hier heel veel keuzes om je bagage goed te organiseren zodat je niet halverwege je trip je fijne sokken kwijt bent. Het zou natuurlijk zonde zijn als je dan net die prachtige hike door de Rocky Mountains wilt maken.

Ontspannen onderweg met kinderen

Een ander voordeel is trouwens dat in een grotere auto ook heel fijn is als je kinderen bij je hebt. Ze hebben hun eigen plekje en hoeven niet perse direct naast elkaar te zitten, wat een boel iritatie scheelt onderweg. Je hebt dus een ontspannen roadtrip zodat iedereen lekker naar buiten kan kijken en kan genieten van alle natuurpracht om zich heen.