Backpacken in Bali? Let dan hierop!

Backpacken in Bali? Let dan hierop!

Ben je van plan om te gaan backpacken in het mooie eiland Bali? Vergeet dan zeker niet de volgende tips mee te nemen. Bali is een eiland waar veel backpackers heen gaan om te genieten van de natuur en de open cultuur. Wanneer je naar Bali gaat moet je wel de volgende musthaves mee hebben zodat je goed voorbereid en gezond op reis kan met budgetvriendelijke opties.

Backpack benodigdheden

Voor het backpacken in Bali is een goede backpack rugtas belangrijk, maar wat nog meer?

Voor het reizen naar Bali heb je een paspoort nodig en moet je wanneer je aankomt een visum halen. Er wordt veel betaald met creditcard en word je daarom ook hoog aangeschreven om een creditcard mee te nemen. Het is ook belangrijk om zonnebrand voor de sterke zon mee te nemen omdat het duur is in Bali. Een EHBO kit is ook handig om te zorgen dat je veilig kan backpacken. Als je de rugtas in het hostel of in je kamer wil laten liggen en er wel op uit wil gaan dan kan een lichte tote bag handig zijn om zo spullen mee te nemen en tegelijk niet veel plek in te nemen in de rugtas. Denk dan ook aan om een slot mee te nemen voor je tas zodat alles veilig dicht blijft. Voor de rest voor het inpakken van je backpack komen de standaard reisproducten zoals je toilettas en elektronica aan bod.

Budgetvriendelijk reizen

Bali is niet een duur eiland op zichzelf, maar het is hoe duur je het zelf maakt. In Bali betalen ze met roepia en het lijken grote bedragen door de hoeveelheid nullen dat achter het bedrag staat maar dat valt heel erg tegen. Wil je budget vriendelijk reizen dan is het handig uit te zoeken waar je precies wil gaan eten en slapen. Er zijn veel westerse restaurants met heerlijk eten maar zijn wel weer aan de duurdere kant voor Bali prijzen want het kan goedkoper. Wil je goed koop maar ook lekker eten? Dan raad ik je aan om naar een warung te gaan waar je soms een vol bord eten al voor 2 euro hebt. Veel lokale mensen eten hier en warungs zijn dan ook overal te vinden waar je bent. 

Voor goedkope slaapplekken kan je altijd online kijken voor Airbnb waar soms ook lage prijzen worden aangeboden, maar je kan ook op zoek dan naar een guesthouse of hostels waar veel backpackers verblijven voor de goedkope prijzen die vaak rond de 6 a 8 euro per nacht zitten. In Bali wordt er weinig te voet gewandeld maar veel gebruik gemaakt van taxi’s, wil je dan goedkoop transport regelen met de auto of scooter dan kan je goedkoop via Gojek er een bestellen. Op Gojek kan je zelf kiezen welk soort vervoer je wil en zie je meteen ook de prijs die er aan vast zit. Gojek is een goede oplossing als je niet te veel wil betalen, wat wel kan gebeuren als je een gewone taxi neemt.

Gezond en veilig

Het is natuurlijk belangrijk dat je gezond en veilig gaat reizen, maar waar moet je dan om denken? Voor Bali ben je niet verplicht vaccinatie te nemen, maar het word je wel sterk aangeraden om de vaccinaties hepatitis A/B, buiktyfus, rabiës en gele koorts te nemen om te zorgen dat je goed beschermd bent. Rabies is handig voor het geval dat je gebeten wordt door een aap of straathonden. Bali heeft een broeierig en warm klimaat, wat veel muggen met zich meebrengt. Wanneer je naar Bali gaat is het handig om muggen spray te hebben, maar ook in de 24H winkels zoals Circle K kan je insectenspray halen voor maar 1-2 euro wat lekkerder ruikt en even goed werkt. 

Naast het warme weer is het water in Bali niet uit de kraan te drinken en kan je daarom alleen water drinken uit flessen die je koopt in de winkel. Het water is niet goed gefilterd en kan daarom ook parasieten bevatten, denk daarom er ook om dat je met je mond dicht doucht en dat je geen ijsklontjes in je water doet als je dat bestelt. Heb je nou wel eenmaal het water binnen gekregen dat kan het zijn dat je het wel bekend Bali belly krijgt. Bali belly is een naam voor buikgriep, waardoor je erge diarree krijgt en kan gaan kosten. Voor het geval dat je het krijgt is het belangrijk om diarreepillen en ORS bij je te hebben om te zorgen dat je niet uitdroogt.