Hoe is het om je eigen stacaravan te hebben?

Hoe is het om je eigen stacaravan te hebben?

Een stacaravan biedt je het beste van twee werelden. In een eigen stacaravan is net zo gezellig en comfortabel als thuis of als in een hotel. Daarnaast kun je volop en in alle vrijheid van al het goede van een camping genieten. Heerlijk even in een andere omgeving onthaasten. Zo hoef je bijvoorbeeld geen rekening te houden met in- en uitchecktijden. En wil je er heel ad hoc even tussen uit? Geen gedoe met boekingen of woekerprijzen maar de zekerheid van je eigen stacaravan.

Je eigen stacaravan, daar kun je altijd op rekenen

Uiteraard prijzen glampings en particuliere verhuurders hun stacaravan de hemel in. Helaas blijkt de beloofde luxe of de inrichting vaak tegen te vallen, schreef het AD ook al eens. Doorgezakte bedden, te weinig keukengerei of een plek die op de foto fantastisch leek maar dat totaal niet is. Verder kun je je maar beter niet afvragen wie er allemaal vóór je in die stacaravan verbleef.

Wanneer je je eigen stacaravan hebt, kun je die helemaal naar eigen wensen en inzicht met je eigen spulletjes inrichten. Dan kom je ook nooit voor (onaangename) verrassingen te staan. Duik in je eigen lekkere bed onder je eigen frisse beddengoed. Alle (camping-)benodigdheden heb je altijd binnen handbereik. Dus geen volgepakte auto met zwembadjes, handdoeken, speelgoed of spelletjes. Ook je standplaats kun je zelf bepalen. Kies je voor die bosrijke omgeving of ga je voor een locatie vlakbij het strand?

Een goed gekozen standplaats voor je stacaravan staat garant voor vele jaren (goedkope) vakantiepret en ontspanning, niet alleen in de zomermaanden. Ook ´s winters is het heerlijk om even een paar daagjes in een stacaravan te vertoeven. Het is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes of activiteiten in een nieuwe omgeving. Een omgeving die je steeds beter zult leren kennen. Misschien ontstaan er wel leuke, nieuwe vriendschappen op de camping. Lees meer over de 5 mooiste landen voor een actieve vakantie.

Aanschaf

Het aanschaffen en inrichten van een stacaravan is natuurlijk niet goedkoop. Behalve de eenmalige aanschafprijs en eventuele kosten van renovatie of aanpassing, moet je met de jaarlijkse kosten voor de standplaats rekening houden. Toch zijn de voordelen ten opzichte van huren zijn onbetaalbaar. Als je een beetje handig bent, kun je eventueel een tweedehands exemplaar tot een waar vakantiedroomhuis omtoveren. Denk maar niet te min over een stacaravan. Tegenwoordig zijn ze voorzien van alle luxe en ruim van opzet, zodat je er zelfs met een groot gezin makkelijk in verblijven. Bekijk ook eens het grote aanbod op lacet.nl.

Heb je eenmaal een stacaravan in bezit en wil je naar een groter, luxer of nieuwer model upgraden? Dan kun je normaal gesproken op een redelijk bedrag tellen dat je bij verkoop van de “oude” stacaravan” nog terug kunt krijgen.

Tip: koop een stacaravan samen met familie of vrienden, dat scheelt enorm in de kosten. Maak onderling wel goede afspraken, met name over de bezetting.

Heb je zin om er gewoon even een paar daagjes tussenuit te gaan? Dan is het een kwestie van in de auto stappen en je bent een paar uur later al op de plek van bestemming.

Geen gedoe met het zoeken naar beschikbaarheid, vooruitbetalen of reserveren. Geen ergernissen over ontbrekende, kapotte of vieze spullen. Het enige dat je hoeft te doen is achteroverleunen en heel erg genieten.