Op ontdekkingsreis naar Costa Rica!

Op ontdekkingsreis naar Costa Rica!

Het wonderschone Costa Rica ontdekken

Costa Rica is een pareltje in Zuid Amerika. Een prachtig land waar ontzettend veel te ontdekken is voor de actieve reizigers. Het land herbergt prachtige natuur in de vorm van mystieke jungle met bijzondere diersoorten, maar ook vulkaangebergten zijn er te vinden. Mangrovebossen, kolkende rivieren en betoverende stranden zijn de moeite waard om te bezoeken. Wil je optimaal genieten van een vakantie in Costa Rica? Dan is een rondreis aan te bevelen. Op die manier ontdek je zoveel mogelijk mooie plekken van dit land. Een rondreis Costa Rica begint bij een goede voorbereiding! Hoe ziet jou meest droomreis eruit?

Weersomstandigheden in Costa Rica

Costa Rica kun je het beste bezoeken in de maanden januari tot en met maart. Dan valt er de minste regen, maar ook in de andere maanden is een bezoek aan dit land de moeite waard. De regen is vaak heftig, maar valt slechts een deel van de dag. Het weer is dus wel een factor om rekening mee te houden, wanneer je een reis naar dit aan land aan het voorbereiden bent. De temperaturen in het land zijn vrijwel altijd aangenaam, van ongeveer 20 tot 30 graden.

Welke hoogtepunten zijn er in dit land te vinden?

Natuurlijk is het heel persoonlijk wat de hoogtepunten zijn, die jou het meeste aanspreken. De ene reiziger houdt meer van natuur. De ander bezoekt het liefst culturele plaatsen. In zijn algemeenheid zijn er natuurlijk wel een aantal aanraders te benoemen. Bovenaan de lijst van veel reizigers staan een bezoek aan het nevelwoud Monteverde. Dit mooie bos heeft veel bijzondere planten en dieren te bieden. Ook de Nationaal parken Tortuguero, Rincon de la Vieja en Cahuita zijn een bezoek waard. Op deze plekken is ook wonderschone natuur te zien met dieren, die wij over het algemeen alleen in de dierentuinen tegenkomen! Als afwisseling kun je de vulkaan Arsenal of een bezoek aan rivier toevoegen aan je reisschema. Een vulkaanlandschap bezoeken is een ervaring, die veel mensen niet meer vergeten. In Costa Rica zijn veel begeleide excursies, die je de meest unieke plekjes laten zien.

Reizen in dit mooie land

Na een lange vlucht landt jij dan eindelijk in Zuid Amerika. De vlucht naar Costa Rica duurt minimaal 11 uur. Gelukkig heeft dit bijzondere land genoeg te bieden om een aantal weken rond te reizen. Je kunt zowel gebruik maken van het openbaar vervoer, als zelf een auto huren. Rondreis Costa Rica is redelijk goed te doen bijvoorbeeld per bus. Veel backpackers maken hier gebruik van. Touroperators bieden ook geheel verzorgde rondreizen aan of transfers wanneer je van plek naar plek reist. De kosten hiervan liggen wel hoger dan wanneer je zelf de rondreist maakt. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft!